Saturday, 22 October 2011

dia tak kisah kita kawan orang lain. tapi orang lain kisah kita kawan dengan dia :|


.






assalamualaikum guys.
mood hari tak okay sangat. muka dah naik merah, sebab hati dah tak tentu arah sebab dia.


dia cakap dia rindu. tak tahu la betul tau tidak. tapi hati selalu cakap. jangan percaya sangat mulut dia . kita tak tahu apa dia buat belakang kita. tapi aku percaya. sebab kita dah lama kawan. sampai dia ungkap kata sayang. then kita terima. kita terima sebab kita sayang bukan pasal benda lain. kita tak tahu dia sayang kita sampai setinggi mana. tapi memang takkan setinggi langit. sebab nanti langit akhirnya pasti jatuh. orang lain tak suka aku dengan dia.kenapa? aku takda maksud lain pun dengan dia. hati dah naik fed up bila orang cakap gitu.




bila masa calling .aku selalu cakap banyak sampai dia cakap sikit pun tak boleh sebab dengar luahan saya.dia faham sangat keadaan aku. tapi  kadang kala aku tak banyak cakap sebab fikir kenapa '' dia tak kisah kita kawan orang lain. tapi orang lain kisah kita kawan dengan dia '' entah kenapa hal tu selalu bermain di fikiran. susah la nak terima tanggapan begitu. kita cuba untuk faham keadaan ni. tapi tetap tak boleh sebab benda ni dah lama ada dalam kepala otak saya. nak sangat aku macam orang lain. tapi tiap orang tak kan sama .



biar macam mana pun. hati aku tetap melekat kat hati kau. aku dengar advice kawan supaya tak dengar kata orang. now, i do it. harap sangat la supaya hati tak cepat berubah. baru baru ni. terjumpa dengan ex saya. dia dah berubah sangat hanya sebab nak tunggu aku yg dah berpunya buat masa ni. tapi aku hormat bf aku sebab  dia hargai aku dan aku cuba untuk hargai dia sepenuhny. aku harap sangat pada tuhan supaya jaga hati aku untuk tidak berbelah bagi. aminn. di saat begini pulak aku rindu kau abg syg. aku tahu kau rindu tap kau tak nak ucap sebab kau malu. haha. kau la jantung hati ku bak kata mak dengan bapa <3 hehe. ini ja entry for today. malas la nak cerita lagi. nanti kmu punn naik bosan. okay la. maw layan tv dulu. [ paipai , chow ! ]

Thursday, 6 October 2011

; thanks my dear friends

hello dear stalkers.
amacam? sihat ? hope so :)

hari ini bertanggal kan 06 OKTOBER ada la hari kerajinan saya. wahh, semangat nya aku.entah tetiba rasa rajin ni tangan untuk menaip ; ngeh3 mula la da nak terbang ni cik adik. First, nak ucap thank you dengan budak 4E ( sport science ) sebab menceriakan hari ku dengan begitu indah . thanks sesangat friend. tak pernah aku rasa seindah ini . Hari aku bagaikan satu mutiara yg sangat bernilai untuk aku jalani. semua bergantung dengan takdir buat ku sebagai seorang anak perempuan yg harus menjaga perihalku buat orang lain.


aku rasa bahagia bila bersama family and kawan-kawan ; pada hari selasa baru-2 ni kita jalan dengan kawan . kalau x silap dekat taman GUAN SOON. sory kalau salah eja. hehe, biasa la aku baru first time jalan kat tempat tu.Masa kita datang tmpt tu, kita terus hantar barang-2 . masa sampai, budak laki dah siap bakar arang untuk panggang ayam nanti. masa pnggang ayam tu ambil masa 2 jam kalau x silap aku. macam-2 ragam kawan aku time bbq tuu. x lepas peluang masa pergi sana, sebab mak cik kawan aku , sediakan soto banjar. wehh, memamg lawa la. kenyang berabis.lepas makan , kita semua pergi main lagi kat futsal tu. budak laki sibuk dengan bola dorang la. then, budak pempuan konfom la ambil posing masing-2. hhe. semua gila begambar. termasuk SAYA sendiri. HAHA . opss.



yang paling best, #mr gundud saya bonceng naik basikal wehh. best nyaaaa! HAPPY gilaa. kita mcm kanak-2 riang. haha, biasa la tuu. dah mmg sah aku macam budak-2. ngeh3. haha. MR GUNDUD bawa aku putar-2 dekat tmn tu. riang nya kami. mmg x boleh lupa la moment tu. gara-2 detik tu, aku semakin akrab dengan dia then bila ingt moment tu AKU MULA RINDU LAGI dgn dia . kita main kejar-kejar dengan kawan yg lain. punya best. hehe, susah nak gambar kan masa '' happy '' tuu. ngee, . tapi aku ada gaduh dgn dia sbb aku ni cemburu tk tentu pasal. hehe, btw aku yg salah. jgn salah faham ya * nuyuy ku syg ;aku cuba pujuk mr gundud aku. haha, dia cair wehh . hehe, rasa nak lagi sma-2 dengan dia. masa kita orang dah bebaik, kita cerita-2 la, tengok dia becerita dgn aku, tengok muka dia  caring sgt . walaweh, cair saya dengan senyuman nya. hehe.okayy la. cukup sampai sini , nanti banyak pula aku membebel x tentu pasal.HAHA. so, jom kita tengok gambar kat bawah ni.enjoy reading yaa kawan.











































































p/s : sudah tengok semua ? thanks. itu semua masa gembira kami semua. doakan aku hope dapat kekal dgn mr gundud aku. dorang semua ne kawan-2 yg sama2 dgn aku di waktu susah atau senang . aku sayang dorang like family :D thanks for reading ; see you next time; assalamualaikum :)

Saturday, 17 September 2011

trip raya 4E :)

helo dear stalker,
beep beep. assalamualaikum kawangg :D

sory la aku tidak update lagi blog ni sebab tangan aku malas mahu menaip. memang dah sah pemalas la kau ni prempuan. now, aku update da kawan2 kuu yg nun jauh di sana tuu yg maw dgr cerite kann. tidak aku tahu lagi maw story pa. hee, jom laa dengar story aku yg tidak best ni. haha, aku dah tahu da itu kamu maw cakap. kan ? haha. btw nvmind laa. jom mula story . 

hari tu , ntah raya keberapa. kami jalan la p rumah kengkawan kuuu . banyak benda happening jadi. wow, suka sekali . haha. kawan2 sport science ni memang best la. kami pergi trip beraya ni mcm satu family sudah. mcm  maw lagi baa.hee, lelaki budak kelas tu tempah bas. ntah la bas mna. mmg sakit hati naik bas tuu tapi maw bwt mcm mna. sudah di naik. dak kan maw trun lg. haha. kami bejalan satu mega jaya tuu. purghh ! bukan main lg. penatt nyaaa. semua kaki kami ber otot ni. mcm pelari sudah. haha. dorang bnyk ambil gambar tnpa aku sedar. huu, bnyk mukak jelek yg terjadi. tp mmg x cantik pown. hha. perasaan jaa tuu. jom kita tengok gmbar di bawah ni , telatah kami yg happening :D 







saya dengan konco berat [ nuyuy ] <3



ambil gambar lagi di buaian :D








asal ambil gambar, gigi dia jadi model , kan syg :D 



kawan ambil gambar sedang makan. purgh, kelihatan lapar :D





                                             yeahh ! ne dia, model 4E . muka cute lagi . haha :D







kita sebuk ambil gmbar, dia menyibuk dekat belakang. 
haha :D

 ini la budak2 4E . happening semua kan , 



wahh. dorang mamam soto di rumah budak kecik tuu.
haha. rumah aku la :D 














okayyy. the end . hee, itu jala gambar yg tidak seberapa tuu. suka ? like sekali derr. kami kawan. kami family. nanti lagi la baru update. nasib xda mak di rumah. dia jalan lg. huahua. happy day with my friend and exspecially saya punya mr gundud :D 







Monday, 15 August 2011

dunia kami bertiga ;)

assalamualaikum wahai blog kuu yg telah usang . hee , tuan mu datang sudahh nee.
hello dear bloggy . saya bosan jadi hati saya tergerak untuk meng update ini blog. hehe.
kelmarin [ 15 08 2011 ] cehh. di kasih tahu la tarikh nya ba. haha. hm, kawan-kawan
sekelas saya datang prgi rumah . ibu saya jemput untuk berbuka di rumah. so dorang dtng la.
tp enda semua . okayyy la tuu . termasuk MR GUNDUD saya. dia pun datang. punya la aku tekejut.
first gini --''

echa :              hm, x pergi rumah aku ka ?
mr gundud :    x . sory okayy, sebab hari ni maw buka puasa dgn family.
echa :             esh. ndapala. k la , hati-hati ja yaa.
mr gundud :    hm okayy. mara ka ni ?
echa :              xla . bwt pa maw mara. k la,

so lps hbs jaa msg trus smpan fon dlm bilik then p layan2 kawan2 yg dtng. lps tuu , kwn nya lg msg . sory . aku xdpt dtng juga. okayyy, masih redaa lg hati kuu. rupa nya kawan nya sudah ada depan rumah. haha. kurang asam. tapi .. dia yg xda. okayyyla. buat pa maw sedih kan. sudah takdir x boleh jumpa. okayy jala.
lepas tuu , kawan ny ckp dgn aku . maw jln dulu. aku tnya p mna . dia nda bg tau. so aku biarkan la dorang jalan. lepas 10 minit gitu , datng dorang balek. tapi dorang dtng dgn MR GUNDUD saya . weiii, happy nii hati . best giler. rupanya dia bg suspen org. xpa , yg penting saya dpt jumpa dia. jumpa mama mertua lg. sehh,  sala. haha, okayyy laa. penat sudah tgn ni menaip . nnti saya taip yg bukan2 sudah klu tlmpau bnyk. haha. lepas baca entry kali ni , jom kita layan gambar duluu ~ jom jom :D


                 

                                                          DUNIA KAMI BERTIGA <3
         
           











                                                      bergelak bersama dgn yg tercinta ;)

                                                                   nuyuy ku yg sepet :p

                                                          ignore ja yg di belakang tuu :p
                                                          focus sama saya ja ;D
                                                           ketawa happy tuu :

                                                            smile for you mr gundud :)







p/s :    sudah tengok ? if x cantik jangan kutuk k. sebab manusia tiada yg sempurna di dunia ,
          kita semua sama saja . okayyy, thanks for reading . ini saja cerita yg boleh di kongsi untuk entry kali ni
         . paipai. hve a nice day ~  chow , assalamualaikum ;)

Wednesday, 10 August 2011

scii echa yang suka bershopping :D

hello semua.
assalamualaikum kawan-kawan saya :D

yg belum jadi kawan, apalagi jum follow cik echa :D follow saja kalau rasa maw . okayyy. tidak di paksa sama sekali okayy. hee. apa cerita kamu kawan2 kuu yg ku cinta ? urggh. actually echa banyak maw story. tapi tangan ni nanti tiba-tiba nda maw begerak pulak kalau banyak menaip kan. haha. relaxxxx .ou iya sebenarnya saya rindu dengan kazen saya . dia belum lagi pulang tawau. maw tau ka kenapa saya rindu dia ? haha. beginiii baa, dia ni sukak spend echa. wkakaka. echa rindu laa sama duit nya. haha, kalau dia dengar echa ckp bgnii confirm diaa tarek telinga echa . dasar c echa materialistik. whahaha, sapa yg nda sukak dengan duit kan ? elleh terep jaa tu sapa yg nda suka. haha. okayy okayy. saya suka shopping tapi tidak maw guna duit sendiri. mesti maw guna duit baba tau ibu . haha. duit echa , echa simpan laa. wkakaka.

dak lama lagi cousin echa tuu datang. dia janji maw belikan barang yg kami rasa special . oyeahh. save bajet lagii. dia suru pilih apa-apa jaa biar yg mahal tahap gaban tapi beli 1 saja. muahahaa, ndapala yg penting duit saya tidak bergerak lagi untuk beli barang. haha sci echa kedekut macam taik sapi ! haha. well begitu la saya. happy bila ada orang maw spend beli baju or kasut or anything laa yg perfect for me. apa ya yg patut di beli. berfikir saya dengan sista2 yg lain. dorang pun bingung maw beli apa. nanti jala tuu, tunggu sampai bandar then baru cari la apa yg paling okay untuk dibeli kan. tapi bandar sesak gila. biar mlm tetap nya jem. nda taw maw pergi bila. kalau pergi subuh kedai pun tutup. eee. apalaaa. haha.itu naa gambar scii echa yang gendud mcm beruang . haha  tengok jaa gambar saya yang nda seberapa okayy tuu. yg jelek la katakan. haha.  okayy la dulu kengkawan ku , masa untuk tidur. okayy bai bai. assalamualaikum :)


eh kejap. echa maw bg tau something : >  tadi dia senyum yang tersangat lain laa senyum nya. saya cair doe.  
boleh nya. haha.sebenarnya itu jaa echa maw share . kegembiraan saya masa di sekolah. hekhek. [ senyum ] :)





                                                    scii echa yang gendud macam beruang :D

Tuesday, 9 August 2011

jom cerita dulu ~

hello semua.
assalamualaikum :)

begini ba cerita nya . actually saya boring sangat kawan-kawan :D haha . maw buat apa pun nda tau . boring is normal right ? whahaha. begitu la aku. boring nda tntu pasal. facebook boring kan ? itu pendapat ku laa . aku nda tau plak apa pndapat kamu kan. tapi bosan-bosan facebook punn balek-balek juga aku buka.eh kawan ,  tadi mama ku suru tolong dia buat makanan bukak puasa , jadi aku tolong la. penat nya . macam maw be otot sudah kaki ku naik turun naik.  haha. jom mula ceritaa ~~~~ begini baa sebenarnya. aku kan. aku kan. mmm macam mana maw mula yaa. hahaha
sebenarnya . eesh dak lama aku menyanyi ni lagu yuna. haha. dan sebenarnya ku ....... ekk STOP ! guntur nanti kalau aku nyanyi .wkakaka. actually aku rindu mr gundud kuu. aku sayang dia lagi baa tapi malu maw cakap.even kami satu kelas aku nda berani juga  haha. biarlah, kalau dia syg dia ckp juga kalau enda ya enda laa. mana boleh paksa . haha. dia gundud , hensem la juga , suka bwt aku ketawa even aku marah , dia suka olok orang but dia okayy baa. baik elleh , membaking lagi aku haha , tapi dia hormat sama orang tua. tuu yg baguss . muahaha. maw tengok dia , tuu eh di bawah. naa itu jala dulu ya kawang-kawang kuu sekalian. nanti lagi kita story story yaa . okayyy , pai pai ~ chow ;) assaamualaikum....

                                                                         - purwanzah -

Friday, 5 August 2011

sakit yang teramat :(

assalamualaikum dear readers .

     echa maw bagi tahu pengalaman saja. sesetengah manusia bila sakit baru ingat TUHAN kan? ya ALLAH, begitu la situasi echa sekrng. sakit yg kdang-kdang tidak bole aku tahan. sudah banyak kali makan ubt, tapi hasil nya tetap juga. aku terima ujian mu ya ALLAH . harap apa yg aku alami ada hikmah di sebalik semua ni. aku cuma inginkan kehidupan yg normal mcm orang lain.
    bole happy2 , apa pun bole buat . tp echa ? kdng2 saja bole happy dgn fmly dgn kawan. selebih nya, jumpa doktor, jumpa doktor , jumpa doktor, itu la kerja ku. hari-hari tengok muka doktor dgn hospital or klinik. aku pun maw mcm orng lain. aku cemburu bila tengok orng sihat yg happy , yg selalu senyum . 
     family dgn kawan-kwan la yg jadi pengubat kuu . dorang la sentiasa dengan ku ketika sihat dan sakit. terima kasih ya ALLAH kerana kau kirimkan keluarga n kawan2 yg teramat baik untuk kuu. terima kasih ya ALLAH. okayy la sampai sini jala dulu nanti baru update lagi k. now, di panggil sudah  untuk mkn ubt . pai pai , chow: